• 0598-392311

Reizigersadvisering

Voor veel "verre" vakantiebestemmingen worden vaccinacties en of medicatie profylaxe geadviseerd. Wij willen graag voor u uitzoeken wat er wordt aangeraden voor uw vakantiebestemming. Houdt u er rekening mee dat er voor sommige landen meerdere vaccinaties nodig zijn, daarom is het verstandig ruim voor vertrek het advies aan te vragen. Dit advies wordt volgens de landelijke richtlijnen samengesteld. Wij attenderen u erop dat er maar weinig landen zijn die vaccinacties/medicatie verplicht stellen, echter de adviezen die wij geven zijn ter bescherming van uw gezondheid!

Omdat gezondheidsrisico's per regio, per seizoen en per patiënt kunnen verschillen vragen wij u het intakeformulier* zo volledig mogelijk in te vullen en een kopie van uw reisbeschrijving en/of land/regio-kaartje toe te voegen. Indien u reeds in het bezit bent van een vaccinatie-paspoort (gele boekje) voegt u dit dan bij het intakeformulier. U kunt de formulieren inleveren bij de assistente aan de balie. Zodra wij het advies voor u samengesteld hebben, nemen we telefonisch contact met u op en maken we een afspraak voor eventuele vaccinaties en schriftelijke informatie.

Reizigersadvisering zit niet in het bassispakket van de zorgverzekering. De kosten voor het samenstellen van het reisadvies zijn 37 euro per volwassen persoon. Voor elk meereizende kind tot 17 jaar 15 euro. Hierbij zijn inbegrepen het samenstellen van het reizigersadvies, voorlichting, de recepten, vaccinatie-paspoort en het toedienen van de eventueel benodigde vaccinacties. Dit bedrag is exclusief eventuele vaccins of medicijnen, deze dient u bij de apotheek af te rekenen. U dient de kosten van het reizigersadvies contant af te rekenen in de praktijk. U ontvangt van ons dan een nota welke u bij uw zorgverzekeraar kunt indienen. Als u hiervoor verzekerd bent kan het zijn dat u het bedrag in zijn geheel of gedeeltelijk terug ontvangt.

In onze praktijk is dokter Wassiee gediplomeerd reisgeneeskundige. Indien u medicijnen gebruikt, kunt u bij uw apotheek een medicijn-paspoort vragen. Daarin staat alle informatie over uw medicijnen(stofnamen). Dit kan problemen bij de douane voorkomen, maar ook als uw medicijnen zoek raken veroorzaakt dit minder problemen bij het opnieuw bestellen in de plaatselijke apotheek.

Intake formulier is af te halen bij de praktijk en is hier te downloaden. U kunt deze dan printen, invullen en dan afgeven op de praktijk.

Rijbewijskeuring

De Nederlandse wetgeving vereist, indien u in het bezit bent van een rijbewijs en de leeftijdsgrens van 75 jaar heeft bereikt of deze binnenkort bereikt, dat u zich medisch laat keuren om in aanmerking te komen voor een verlenging van uw rijbewijs.

Wij keuren conform de richtlijnen van de LHV geen eigen patiënten!

Hierbij is het goed om te weten dat; de medische keuring helaas niet vergoed wordt door uw zorgverzekeraar.

De keuring:

De rijbewijskeuring is een kleine keuring van ongeveer 15 minuten, waarin de huisarts uw specifieke lichamelijke en geestelijke condities beoordeelt:

  1. - Het functioneren van uw armen, benen en wervelkolom
  1. - Uw bloeddruk, hart en longen
  1. - Uw urine
  1. - Uw gezichtsscherpte

Procedure stap voor stap

Vooraf: Op het gemeentehuis koopt u het formulier Eigen verklaring met het Geneeskundig verslag.

De keuring: Om de keuring deskundig en efficiënt te laten verlopen vragen wij u onderstaande zaken mee te nemen:

  1. 1. Uw huidige rijbewijs en of een identiteitsbewijs.
  1. 2. Eigen verklaring met het Geneeskundig verslag, tezamen de meegeleverde envelope; wij verzoeken u de eigen verklaring evenals de persoonsgegevens van te voren zelf in te vullen.
  1. 3. Medicijnen of een medicijnoverzicht, indien u deze gebruikt.
  1. 4. Ochtendurine wat in de koelkast is bewaard (kleine hoeveelheid is voldoende)
  1. 5. Uw bril of contactlenzen.

Tijdens de keuring vult de arts het deel Geneeskundig verslag in welke hoort bij uw eigen verklaring. Indien u diabeet bent, wordt er nog een aanvullend vragenformulier door de arts ingevuld.

De afwikkeling: De ingevulde formulieren stuurt u, in de meegeleverde envelop, naar het CBR. De medische dienst van van het CBR bepaalt of uw rijbewijs verlengd wordt en stuurt u bij goedkeuring een "Verklaring van geschiktheid" Met dit document kunt u bij uw gemeente uw rijbewijs laten verlengen. Indien u een afwijzing van geschiktheid ontvangt, kunt u bij het CBR in beroep gaan en een herkeuring aanvragen. Het kan zijn dat de medische dienst van het CBR om aanvullende informatie vraagt. Dit kan de procedure vertragen.

De kosten: 65 euro.

Voor aanvullende informatie zie ook: www.cbr.nl

Afspraak maken: Bellen met de assistente 0598-392311

Copyright wassieevanlacum.nl - Alle rechten voorbehouden - Realisatie door OnlineBouwers